آیا جرم گیری برای دندان مضر است؟

فوق تخصص بیماری های لثه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: جرم گیری به عنوان درمان مادر برای سایر درمان های دندانپزشکی محسوب می شود، بنابراین جرم گیری ضروری است و هیچ اثر منفی بر مینا و ریشه دندان ها ندارد.

آیا جرم گیری برای دندان مضر است؟
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، جرم گیری دندان روشی برای تمیز کردن دندان هایی است که به زیر خط لثه می رسد تا رسوبات پلاک را از بین ببرد.

فرآیندهای جرم گیری یا مسواک زدن دندان ها در مجموع به عنوان تمیز کردن عمیق شناخته می شوند. این برعکس تمیز کردن عمومی دندان است که به صورت سطحی انجام می شود.

معمولاً دندانپزشکان یا کلینیک های دندانپزشکی توصیه می کنند که بیماران سالانه با معاینات منظم جرم گیری دندان را برنامه ریزی کنند. جرم گیری می تواند فواید زیادی برای حفظ سلامت و زیبایی دندان ها داشته باشد.

جرم گیری دندان یا بروساژ، حذف کامل پلاک (لایه نرم و چسبنده از باکتری، غذا و بزاق) و رسوبات توده سخت از سطح دندان است که تا زیر خط لثه گسترش یافته است. جرم گیری دندان به دندانپزشک این امکان را می دهد که از خراب شدن لثه ها جلوگیری کرده و در عین حال سلامت دهان و دندان های شما را حفظ کند.

به طور کلی جرم گیری برای اهدافی مانند از بین بردن لکه های ناشی از غذا و نوشیدنی (قهوه و چای) یا تنباکو، برای از بین بردن جرم ها برای جلوگیری از بیماری های لثه و امکان غربالگری بیماری های دهان مانند پوسیدگی و هرگونه حفره انجام می شود.

سید زهرا طبیب زاده نوری، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: بوی بد دهان علل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن می توان به پلاک و پلاک میکروبی، جرم گیری دندان ها، رفع مشکلات لثه، ترمیم پوسیدگی های دندانی اشاره کرد. مهمترین راه های رفع بوی بد بد دهان است، در واقع جرم گیری به عنوان درمان مادر در دندانپزشکی محسوب می شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: یکی از درمان های اولیه و مقدماتی برای تمامی درمان های دندانپزشکی آینده در صورتی که بیمار جرم دندان داشته باشد، جرم گیری است.

وی ادامه داد: اگر دندان دارای پلاک باشد باعث می شود بافت های نگهدارنده دندان که ضامن سلامت ریشه دندان است آسیب ببیند زیرا پلاک باعث تجمع پلاک های میکروبی در اطراف بافت های دندانی شده و به تدریج باعث آسیب به سایر بافت های دندانی می شود. همچنین. خواهد بود

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه جرم گیری یک کار اساسی و اصولی در زمینه درمان بیماری های دهان و دندان است، خاطرنشان کرد: جرم گیری برای سایر درمان های دندانی در واقع درمان مادرانه محسوب می شود، بنابراین جرم گیری ضروری است و هیچ اثر منفی روی دندان ها مینا و ریشه ندارد.

طبیب زاده‌نوری افزود: در صورت انجام صحیح جرم‌گیری، بافت‌های محافظی که در سطح ریشه قرار دارند و در اثر جرم‌گیری از سطح ریشه جدا می‌شوند، در هفته‌های آینده و ماه‌های اول به تدریج ترمیم می‌شوند و هیچ آسیبی وارد نمی‌شود. روی بافت های نگهدارنده دندان انجام می شود.

وی با بیان اینکه یکی از علل بوی بد دهان می تواند پلاک و پلاک میکروبی باشد، افزود: بوی بد دهان علل مختلفی دارد که یکی از علل آن می تواند پلاک و پلاک میکروبی باشد. رفع مشکلات لثه و ترمیم پوسیدگی دندان یکی از مهم ترین راه های رفع بوی بد دهان است.

این فوق تخصص بیماری های لثه گفت: زمانی که به بهداشت دندان توجه نشود، پلاک های دندانی تجمع یافته و ناهمواری و ناهمواری ایجاد می کند، در نتیجه میکروب های جدیدتر به راحتی رسوب می کنند و تشکیل پلاک میکروبی روی پلاک ها تسریع می شود. به تحلیل ریشه می رود.

وی زمان انجام جرم گیری را بسته به جرم ایجاد شده در دهان دانست و گفت: اگر فردی جرم تشکیل شده است باید در اسرع وقت جرم را خارج کند و از طرفی اگر فردی از نظر دهان و دندان خوب است. بهداشت، آنها نیازی به حذف جرم ندارند.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه درباره مراقبت از دندان، استفاده از مسواک و خمیردندان مناسب گفت: مهم ترین ابزار برای از بین بردن پلاک میکروبی، مسواک زدن دندان ها به روش صحیح و با خمیر دندان مناسب است.

طبیب زاده نوری گفت: خمیردندان های سفید کننده معمولا به دلیل وجود مواد ساینده سطح تمیزتری ایجاد می کنند در حالی که لزوماً برای استفاده مداوم مناسب نیستند و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند.

وی استفاده از مسواک های نرم و متوسط، نخ دندان و خمیر دندان معمولی با سایندگی کم را توصیه کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آستانه تحمل درد در افراد متفاوت است، گفت: جرم گیری معمولاً دردناک نیست، اما اگر آستانه تحمل درد بیمار کم باشد و جرم گیری زیر لثه انجام شود، ممکن است این عمل برای بیمار خوشایند نباشد. البته در این موارد جرم گیری تحت بیهوشی انجام می شود.

وی در پایان درباره روش بروساژ دندان توضیح داد: یکی از روش های رفع زردی و پلاک دندان پس از جرم گیری بروساژ است، بروساژ به درخشندگی دندان کمک می کند و روشی مکمل برای جرم گیری دندان است.

دیدگاهتان را بنویسید