فهرست مطالب
آشنایی با درخت پسته کله قوچی
درخت پسته کله قوچی با سابقهی طولانی در کشت، حدود 4000 سال است که کشاورزان و باغداران ایرانی را تشویق به کاشت و برداشت این درختان کم نظیر کرده است. این درخت در مناطق آب و هوایی که زمستانهای بسی سرد و تابستانهای بسی گرم دارند قد کشیده و رشد میکند. هر درخت پسته در شرایط معمول درجه حرارتهای مختلفی را میتواند تحمل کند برای مثال بیشترین دمای قابل تحمل در تابستان 45 درجه سانتیگراد و کمترین دمای قال تحمل در زمستان 25- درجه سانتیگراد است.
این درخت بعد از درخت خرما جزو قویترین درختان در برابر هوای گرم تابستان و خشکسالیهای متوالی است اما در مناطقی با رطوبت بالا این درخت عملکرد خوبی برای پرورش محصول ندارد.
این درخت زمان طولانی میتواند بدون آب دوام بیاورد چرا که ریشهی درخت پسته کله قوچی در اعماق زمین برای یافتن آبهای زیر زمینی نفوذ میکند. طول عمر این درختان 80 تا 100 سال است به این معنی که نهال کاشته شدهی درخت پسته کله قوچی حدود 7 تا10 سال بعد از کاشت بار پسته مناسب را به باغدار خود تقدیم میکند.
در حقیقت بعد از 10 سالگی درخت بالغ شده و از این به بعد برداشت محصول از آن هر سال بیشتر از سال قبل میشود. در نهایت درخت پسته کله قوچی در 15 سالگی کاملاً بالغ شده و قابلیت برداشت حداکثری محصول را دارد.
اگر فروشنده یا خریدار محصولات کشاورزی یا دامپروری هستید آگهی خود را اینجا ثبت کنید !
نئوفارم پلتفرم ثبت آگهی محصولات کشاورزی و دامپروری
خرید عمده پسته ، قیمت عمده خرما ، خرید و فروش عمده برنج
درخت پسته کله قوچی چه شکلی است؟
درخت پسته کله قوچی از نظر شکل ظاهری، یک درخت با شاخ و برگ گسترده است که گاها طول برخی از این شاخههای گسترده به 7 متر هم میرسد. محصول پستههای این درخت همچون خوشههای انگور رشد کرده و رنگ پوستهی آنها سفید رنگ با سایه روشنهای قرمز رنگ است.
درخت پسته کله قوچی درختی برگریز، مقاوم با رشدی کند است که ارتفاع این درختان اغلب به حدود 6 تا 10 متر میرسد. این نوع از درخت پسته درختی دو عام نام گرفته است. در توضیح این دو عام بودن میتوان گفت که یک درخت پسته کله قوچی فقط گلهای نر دارد و یک درخت فقط گلهای ماده دارد.
برای تشکیل میوه در این مدل درختان، گردههای درخت نر از طریق باد به درختان ماده میرسد و تنها درختان ماده توان دادن محصول را دارند.
در نتیجه، اگر خواستار برداشت محصول پسته از این گونه درختان هستیم باید یک درخت نر را در مرکز حدود 9 درخت ماده بکاریم. در حقیقت در باغ پسته درختان باید در فاصلهی حدود شش متر از یکدیگر کاشته شوند تا این گرده افشانی به درستی رخ دهد.
برای شناسایی درخت پسته کله قوچی نر از ماده کافی است به ارتفاع درخت نگاه کنید، درخت بلندتر و مقاومتر نر است.
آشنایی با نحوه هرس کردن درخت پسته کله قوچی
همیشه برای کنترل رشد شاخه ها و افزایش کیفیت محصولدهی درختان پسته باید آنها را هرس کنیم. نحوهی هرس کردن درختان پسته ی مدل کله قوچی به این صورت است که برای درختان کم سن و سالتر بین 3 تا 5 شاخه اصلی که میخواهیم به عنوان داربست اسکلت درخت باقی بماند انتخاب میکنیم.
البته توجه کنید که شاخههایی انتخاب شود که به یک نسبت مساوی از تنهی درخت فاصله داشته ولی در یک ردیف عرضی باهم نباشند. به فرض، اگر پایینترین شاخهی درخت حدود 60 تا 80 سانتیمتر از زمین فاصله داشته باشد باید این شاخهها را نگه دارید و چند شاخهی بالاتر از آنها که رویشان سایه میاندازند را جهت هرس انتخاب کنید. سپس در حدود 10 تا 20 سانتیمتر مانده به تنه این شاخهها را قطع کنید.
بعد از گذشت یک ماه از فصل سرما باید شاخههای داربست اصلی هم هرس شود، حدود 60 تا 90 سانتی متر از این شاخهها نیز باید قطع شود. در هر سال ممکن است جهت تقویت شاخههای جانبی این درختان را 2 تا 3 بار هرس کنید، که یک هرس تابستانه در فصل بهار و یک هرس خفته در فصل پاییز اتفاق میافتد.
خواندن مطالب زیر توصیه می شود :