فهرست مطالب
- بهترین برنج شمال کدام برنج ایرانی است؟
بهترین برنج شمال کدام برنج ایرانی است؟
شمال ایران همیشه به داشتن بهترین و مرغوبترین برنجها در کشور شهره بوده است. از آنجایی که برنج غذای اصلی سفره ایرانی است، شناختن برنج مرغوب و دانستن ویژگیهای آن بسیار اهمیت پیدا میکند، آیا میدانید بهترین برنج شمال کدام است؟ ویژگیها و مشخصات بهترین برنج شمال را میشناسید؟ یا این که کدام خطه از شمال کشور مرغوبترین برنج ایران را دارد؟ برای رسیدن به جواب این سوالات با ما همراه باشید.
اگر فروشنده یا خریدار محصولات کشاورزی یا دامپروری هستید آگهی خود را اینجا ثبت کنید !
نئوفارم پلتفرم ثبت آگهی محصولات کشاورزی و دامپروری
فروش عمده برنج ، خرید و فروش عمده پسته ، خرید و فروش عمده خرما
کاشت برنج در کدام شهرهای شمال رایج است؟
همه میدانند که بهترین و اعلاترین برنجهای کشور در شمال ایران کاشته میشوند، باید بگوییم تقریبا در تمام خطه شمال کشور از شرق استان گلستان تا غرب گیلان در اکثر شهرها کاشت برنج انجام میگیرد. هرکدام از شهرهای این استانها نوع خاصی از برنج را کشت میکنند و به همین دلیل شهرت آنها در کاشت آن برنج است، به طور مثال برنج طارم مخصوص شهرهای استان مازندران است و برنج دم سیاه صدری مخصوص گیلانیها، بنابراین باید با توجه به ویژگیهای هر برنج مشخص شود که در مازندران کشت شده است یا در گیلان.
انواعی از بهترین برنج شمال
در این بخش به معرفی مشهورترین برنجهای شمال که با عنوان بهترین برنج شمال در بازار موجود هستند میپردازیم.
برنج هاشمی؛ بهترین و معروف ترین برنج شمال
این برنج بسیار دانه بلند و خوشپخت است. از آنجایی که اولین بار این برنج را کشاورزی با نام “یوسف هاشمی” کشت کرده با این نام مشهور شده است. در ابتدا این برنج فقط در گیلان کشت میشد اما به مرور در استانهای مازندران و گلستان نیز به کاشت برنج هاشمی توجه نشان داده شد. بیشترین سطح زیر کشت برنج در استانهای شمالی کشور مربوط به برنج هاشمی است و به دلیل شکل ظاهری، ساختار، پخت و عطری که دارد در بازار برنج بسیار مشهور است. در بازار برنج، برنج هاشمی را با نام بهترین برنج طعمدار ایرانی میشناسند.
از ویژگیهای این برنج آن است که نسبت به آفات گیاهی و جانوری دارای مقاومت بالایی است و به همین دلیل کمتر نیاز به سم شمیایی یا کود صنعتی برای دفع آفات ندارد. بنابراین میتوان گفت که یکی از سالمترین برنجهای ایران نیز برنج هاشمی است.
برنج دم سیاه صدری؛ برنجی پر عطر در خطه شمال
این برنج نیز در گیلان کشت میشود و عطر بسیار خوبی دارد، رنگ آن سفید یک دست با رگهای کرم رنگ در میان دانههای برنج است. از نظر ویژگیهای پخت و شکل ظاهری برنج دم سیاه به برنج هاشمی شباهت بسیار دارد. این برنج در زمره بهترین برنجهای ایران قرار دارد و بیشتر با نام برنج کشت شده در استان گیلان شناخته میشود.
برنج طارم؛ برنجی با اصالت در شمال
شاید جالب باشد بدانید که برنج طارم نام یک گونه برنج نیست و بیش از ده گونه از برنجها در این خانواده قرار میگیرند. برنج طارم اولین بار در منطقه طارم زنجان کشت شده است، اگرچه اکنون این برنج در تمام مناطق شمالی کشور کشت میشود اما برنج طارم عطری مازندران از خوشنامی و شهرت بیشتری در این زمینه برخوردار است.
برنج علی کاظمی؛ برندی محبوب در شمال کشور
یکی دیگر از برنجهای مشهور و خوشنام خطه شمال برنج “علی کاظمی” است. از نظر خصوصیات ظاهری و پخت بسیار شبیه به برنج هاشمی است، اولین بار این برنج توسط شخصی به نام علی کاظمی در روستایی در فومن شناخته شد. این برنج بیشتر در مناطق غربی استان گیلان (شهرهای صومعه سرا و فومن) کشت میشود که علت آن نیز شرایط خاص آب و هوایی کشت این نوع برنج است.
برنج علی کاظمی و برنج طارم مازندران دو نوع از پرعطرترین برنجهای کشت شده در منطقه شمال ایران هستند.
برنج کشت دوم طارم؛ بهترین نوع برنج در کشور
گفته میشود که برنجهای کاشت دوم بهترین نوع برنج در کشور هستند، این برنجها به دلیل شرایط خاص آب و هوایی که هنگام کشت و رشد دارند فقط در منطقه مازندران و از اواسط مرداد تا آبان ماه کاشت میشوند. به این دلیل که استان مازندران نسبت به استانهای همجوار دیرتر سرد می شود. در استان مازندران نیز فقط شهرهای بابلسر، فریدونکنار، محمود آباد برنج کشت دوم دارند.
برنج کشت دوم به دلایل شرایط محدودی که جهت کشت و رشد دارد بسیار گران است، البته از نظر مرغوبیت و عطر نیز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
در نهایت چه برنج شمالی بخریم؟
برنج ایرانی به دلیل عطر و طعم بینظیری که دارد بسیار مورد توجه و شهرت جهانی واقع شده است، در حقیقت روشهای پخت ایرانی یکی از دلایل طعم دلپذیر آن است، شاید بتوان گفت که تمام برنجهایی که در خطه شمال کشور از شرق گلستان تا غرب گیلان کاشت می شوند، دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که باعث محبوبیت آنها می شود.
این که بخواهیم از میان انواع برنجهای شمال کشور یک گزینه را به عنوان بهترین برنج ایرانی معرفی کنیم کار سختی خواهد بود، چرا که این یک امر کاملا سلیقهای خواهد بود، بسیاری از افراد علاقمند به مصرف برنجهای عطری هستند و برخی دیگر برنجهای دانه بلند را ترجیح میدهند، بنابراین انتخاب بهترین از میان انواع برنجی که نام بردیم را به خوانندگان و طبع غذاییشان واگذار میکنیم.
خواندن مطالب زیر توصیه می شود :