وبلاگ

تفاوت خرما و رطب

تفاوت خرما و رطب ( فرق خرما و رطب )

 

تفاوت خرما و رطب : بسیاری از افراد تفاوت میان خرما و رطب را نمی دانند . در این مطلب کوتاه به بررسی این موضوع می پردازیم.

 

اگر نیاز به خرید خرمای عمده دارید به این صفحه مراجعه کنید >>> لیست فروشندگان خرما

تفاوت خرما و رطب

رطب چیست ؟

رطب به میوه ی نورس و تازه خرما که هنوز رنگش تیره نشده گویند. در واقع همانطور که در ادامه توضیح میدهیم ، دومین مرحله از رسیدگی درخت نخل را خارک و سومین مرحله را نیز رطب گویند.

 

خرما چیست ؟

خرما میوه ای تیره با پوستی نازک و هسته ای سخت می باشد که عمدتا طعمی شیرین دارد. بیشترین مناطقی که این میوه در آن رشد می کند ایران ، پاکستان ، عراق و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس می باشد.

خرما در ایران دارای انواع مختلفی می باشد شامل : خرما پیارم ، خرما دگلته نور ، خرما ( رطب ) مضافتی ، خرما زاهدی ، خرما کبکاب و …

حتما بخوانید : صادرات خرما 

 

تفاوت ( فرق ) خرما و رطب

درخت نخل از زمان به عمل آمدن میوه اولیه تا تبدیل به خرما چهار مرحله را طی می کند.

 

چاقالی ( مرحله 1 ) : در این مرحله شکوفه های نخل ماده تبدیل به میوه ای سفت ، سبز و هسته دارد می شود که به آن چاقالی گویند. قند موجود در این مرحله گلوکز و فروکتوز می باشد.

 

خرما خارک ( مرحله 2 ) : پس از مدتی ( حدود 6 هفته ) چاقالی ها به رنگ زرد یا قرمز تبدیل می شوند که به آن خرما خارک گویند. قند عمده این نوع خرما از نوع ساکاروز می باشد.

 

رطب ( مرحله 3 ) : در این مرحله خرمای خارک به دلیل گرمای مناطق گرمسیری و تابش آفتاب تبدیل به رطب می شود ( که نسبت به مرحله ی قبل قند بیشتر و رطوبت کمتر دارد و حدود 4 هفته زمان می برد ) . برخی از نخل ها رطبشان قابل استفاده است نظیر رطب مضافتی و کبکاب

 

خرما ( مرحله 4 ) : اگر رطب بین 14 تا 20 روز دیگر در مناطق گرمسیری و زیر نور خورشید قرار گیرد ( به اصطلاح گرمای خرما پزان ) در نهایت تبدیل به خرما شده که دارای بیشترین قند و کمترین رطوبت می باشد. مثل خرمای پیارم

 

برخی از خواص خرما

  • مفید برای یبوست ( خرما یک ملین طبیعی است )
  • بهبود سلامت قلب
  • تنظیم کلسترول خون
  • بهبود سلامت استخوان
  • تنظیم فشار خون
  • افزایش سلامت جنسی
  • درمان اسهال
  • بهبود سلامت مغز
  • جلوگیری از سرطان کولون یا روده
  • افزایش انرژی
  • جلوگیری از شب کوری
  • جلوگیری از هموروئید یا بواسیر
  • مفید برای پوست
  • جلوگیری از ریزش مو
  • و …

ارزش غذایی 100 گرم خرما

تشکیل دهنده اصلی مقدار در ۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۲۷۷ کیلوکالری
کربوهیدرات ۷۴٫۹۷ گرم
پروتئین ۱٫۸۱ گرم
چربی ۰٫۱۵ گرم
آب ۲۱٫۳۲ گرم
فیبر ۶٫۷۰ گرم
قند ۶۶٫۴۷ گرم
کلسترول ۰٫۰۰ میلی‌گرم

 

در این مطلب کوتاه به بررسی تفاوت میان خرما و رطب پرداختیم . به نظر شما بهترین نوع خرما کدام است ؟

نئوفارم

سایت نئوفارم با هدف افزایش دانش در زمینه صادرات و واردات کالا در سال 1399 ایجاد شده است . جهت هماهنگی برای تبلیغات شرکت بازرگانی خود به صفحه " تبلیغات در نئوفارم " مراجعه کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا