فهرست مطالب
فروش عمدهی خرمای شاهانی
خرمای شاهانی از مرغوبترین خرماهای ایرانی است. یافتن مسیرهایی برای خرید خرمای دست اول و عمده از خود تولیدکنندهها، کیفیت رسیدن به سود را تسریع میبخشد. واسطهها هر کدام بخشی از سود را، از آن خود میکنند و سهم ما از آن کمتر و کمتر میشود.
خرمای شاهانی؛ مرغوبترین خرما
که به نامهای شاوانی، شونی و خورک هم مشهور است. تولید خرمای شاهانی قالبا در استان فارس صورت میگیرد و نقش مهمی در اقتصاد شهر جهرم دارد. خرمای شاهانی، از خرماهای تر، با بافت نرم و مرطوب است و جز مرغوبترین خرماهای تولید شده محسوب میشود.
این خرما دارای ویتامین B6 است و در بهبود وضعیت دستگاه گوارش بسیار مفید است. فواید پزشکی این میوه از قبیل تأمین آهن و رفع مشکل کم خونی، از موارد مصرف گسترده خرما است، که سرمایه گذاری در آن را به یک سرمایه گذاری امن تبدیل میکند. به همین جهت خرید عمدهی خرمای شاهانی از سرمایه گذاریهای قابل توجیه و به صرفه در اقتصاد داخل ایران و حتی صادرات جهانی محسوب میشود.
استفاده از خرمای شاهانی برای شیرهگیری، جز مشهورترین استفادههای این خرما است.این میوهی محبوب و شیرین، در نخلستانهای هرم تولید میشود و خرک/خارک آن هم شیرین و مورد استفاده است.
فراوریهای متنوع خرما؛ تضمین سرمایه گذاری مطئمن
در چند سال اخیر، با وجود تنشهای وارده بر اقتصاد کل جهان، سرمایه گذاری پر ریسکتر از هر زمان است. صرف هزینه برای تهیهی عمدهی یک محصول به امید سودآوری، احتیاط بیشتری را میطلبد. با این وجود در دستهی سرمایه گذاریهای کم ریسک، خرید عمدهی خرما جایگاه مطمئنی را میتواند داشته باشد.
در تاریخچهی خوراک و تغذیه ایرانی، چه در دورههای قدیم چه در نظام تغذیهای مدرن، خرما جایگاه خود را حفظ کردهاست. در میان اقشار مختلف، در میان جوانان ورزشکاران و کهنه سالان سنتی، زنان و مردان و از همه مهمتر در میان همه طبقات اجتماعی طرفداران خود را دارد.
عاقلانه ترین راه یافتن راههای گریز، از تقسیم سهم سود خود با واسطهها است. با خرید عمده سود خالص شما از خرمای شاهانی بیشتر و به صرفهتر میشود. خواه در هر مسیری از این سرمایه استفاده کنید؛
- فروش خرد
- فروش کلان و پخش به فروشگاهها
- به صورت فراوریهای خوراکی
- به صورت فراوریهای نانی
- برای مصرف دارویی
- در مسیر تجارت جهانی
خرما؛ دریچهی پتانسیل تجارت جهانی
همانطور که گفته شد، به عقیدهی غیر قابل انکاری ایران تولیدکننده مرغوبترین خرمای جهان است. همچنین طبیعت و منابع ملی ایران قابلیت تولید گسترده این میوه ی محبوب را دارد. در شهرهای مهمی از ایران از قبیل شهرهای جنوبی و جنوب شرقی در ایران تولید خرما به صورت ابا و اجدادی در زمینهایی که بزرگی که نسل به نسل به دست بومیان این شهر رسیده است، حضور پررنگی در اقتصاد ملی دارد.
شهر کرمان و پس از آن سیستان و بلوچستان بزرگترین شهرهای تولید خرما هستند. استان بزرگ فارس هم مهد تولید خرمای درجه یک شاهانی است. با خرید عمدهی این محصول و مدیریت فروش هوشمندانه ،فروش و صادرات خرما در جهان، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از پرسودترین تجارتهای جهانی ایران را دارد.
خرید عمده خرما شاهانی در ایران
خرما یک میانوعده محبوب برای اقشار مختلف است. به خصوص در ایران که سابقه مصرفش به گذشتههای دور برمیگردد و با فرهنگ و جنبههای مختلف تاریخچهی ایران و اسلام عجین شدهاست. برای مثال طب سنتی ایرانی و اسلامی معتقد است خرما طبع گرمی دارد و برای خنثی کردن سردی غذا، توصیه میشود بعد از وعده مصرف بشود.
در دیگر کشورهای همسایه ایران که تولید کننده خرما هستند هم، خرما جایگاه مهمی در تاریخ و به خصوص اقتصاد این جوامع داشته است. گفته میشود که اعراب جزیره عربستان با فروش خرما ابریشم به دست میآوردند و خرما و ابریشم از مهمترین کالاهای در رفت و آمد در جاده ابریشم بوده است.
خرما قند سادهای دارد و برای بیماران دیابتی جایگزین بسیاری از خوراکیهای شیرین است. به ویژه مصرف آن به همراه چایی بسیار مرسوم است. از دانه ی سفت این میوه هم برای خواص خوراکی و درمانی استفاده میشود.
در عین حال مردم همه شهرهای ایران مصرف کننده خرما هستند. فوائد خرما و فراوردههای آن مورد پسند طبع غالب مردم است و شهرت بالایی دارد. اینکه ایران تأمین کننده مرغوبترین خرمای جهان است، عقیدهی فراگیر و غیرقابل انکاری است.
جایگاه خرما در اقتصاد ایران
سالانه یک میلیون تن خرما در ایران تولید میشود. در میان 3000 رقم خرما در جهان، 400 رقم آن در شهرهای ایران یافت میشود. شهر کرمان و سیستان و بلوچستان بیشتری سهم تولید خرما را دارند.
فروش عمده خرما در ایران جز بهترین موقعیتهای اقتصاد بومی ایران است. کاشت و برداشت خرما در ایران از نعمتهای بزرگی است که باید از آن بهره وری کامل را برد و به این موقعیت اقتصادی مهم، پر و بال داد. فرآوریهای مختلف خرما، در غالب مصرف روزانه، مصرف داروییی، استفاده در کیک، شیرینی و انواع نانهای محلی و فانتزی بخشی از جنبههای پرسود سرمایه گذاری بر این محصول است.