فهرست مطالب
صفر تا صد صادرات زعفران به عراق
صادرات زعفران به عراق : ایران بزرگترین صادرکنندهی زعفران به دنیاست. سهم ایران از صادرات جهانی زعفران 44 درصد است. پس از ایران، کشور اسپانیا با سهم20 درصدی صادرات جهانی زعفران، در رتبهی دوم ایستاده است. صادرات زعفران یکی از مهمترین صادرات غیرنفتی ایران محسوب میشود. در سالهای اخیر، اسپانیا رقیب اصلی ایران در زمینهی صادرات زعفران بهحساب میآید.
امارات متحدهی عربی نیز با وجود اینکه کشت زعفران ندارد، یکی از صادرکنندگان جهانی زعفران است. بسیاری از کشورهای دیگر ازجمله افغانستان، هند، یونان، مراکش و… در زمینهی صادرات زعفران فعالیت دارند. اسپانیا به عنوان دومین کشور صادرکنندهی این کالای قیمتی، زعفران را بهصورت فله از ایران خریداری کرده و پس از بستهبندی، با برند خود در بازارهای جهانی عرضه میکند.
اگر فروشنده یا خریدار محصولات کشاورزی یا دامپروری هستید آگهی خود را اینجا ثبت کنید !
نئوفارم پلتفرم ثبت آگهی محصولات کشاورزی و دامپروری
خرید و فروش عمده زعفران ، خرید و فروش عمده برنج ، خرید و فروش عمده پسته
استفاده از زعفران به چه منظور انجام میپذیرد
در کشورهایی مثل ایران و عراق، زعفران بیشتر بهخاطر رنگ، مزه و عطری که دارد، مورد استفاده قرار میگیرد و کمتر به خواص درمانی آن توجه میشود حال آنکه در اکثر کشورهای اروپایی، زعفران به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی، در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد.
عوامل مؤثر در تولید زعفران مرغوب
زعفران مرغوب در مناطق سردسیر میروید، این مسأله مهمترین عامل تولید زعفران باکیفیت و درجه یک است؛ درواقع هرچه هوای منطقهی زیرکشت زعفران سردتر باشد، کیفیت آن مطلوبتر خواهد بود.
عراق، بازاری مناسب برای صادرات زعفران
با توجه به همجواری کشور عراق با ایران، امکان رفتوآمد به این کشور به سهولت فراهم شده و همین مسافت نزدیک در کنار مرز زمینی گسترده و تعدد گمرکات باعث شده کشور عراق یکی از سودآورترین بازارهای صادرات کالا از جمله زعفران باشد؛ از سوی دیگر بهخاطر شرایطی که در سالهای اخیر این کشور با آن دست به گریبان بودهاست، فرصت سازندگی و افزایش تولیدات داخلی از آنها گرفته شده و بازار این کشور هنوز اشباع نشده است.
آنچه هنگام صادرات زعفران به عراق باید بدانیم
یکی از مهمترین نکاتی که هنگام صادرات زعفران به عراق باید بدان توجه شود، قیمت زعفران است. معمولاً قیمت فروش زعفران به دلار بوده و این قیمت در صادرات چمدانی و عمده متفاوت است. همانطورکه میدانید هر فرد ایرانی اجازه دارد در هنگام خروج از ایران، 100 گرم زعفران همراه داشته باشد؛ برای خروج بیش از این مقدار، حتماً باید از طریق گمرک اقدام کرد. قیمت زعفران هم مثل سایر کالاهای صادراتی، در نوسان است. قیمتها با احتساب هزینههای گمرک اعم از تشریفات گمرکی، بیمه و مالیات محاسبه میشود و به دلار است.
برای کسب اطلاع از قیمت بهروز این محصول، میتوان به سایتهای معتبر مانند «Alibaba» مراجعهکرد. قیمت صادرات چمدانی زعفران، 900 تا 1500 دلار است. همچنین قبل از اقدام به صادرات زعفران حتماً باید بازاریابی دقیقی داشت؛ کردستان عراق و شهرهای نجف، کربلا و بغداد از مناطق مهم برای صدور زعفران هستند و فروش این کالا خصوصاً در ایام مذهبی در این مناطق افزایش مییابد.
نحوهی صادرات زعفران به عراق
قوانین و دستورالعملهای کشور عراق، مجوز ورود محصولات و کالاهای بیکیفیت به این کشور را نمیدهد. از اینرو ارائهی گواهینامه تطبیق کالا با استانداردهای وارداتی کشور عراق برای صادرات به این کشور، اجباری است.
مدارک موردنیاز برای صادرات زعفران به عراق
برای صادرات زعفران به عراق، کلیهی مدارک باید به هر دو زبان انگلیسی و عربی ارائه شود، اولین مدرک موردنیاز، فاکتور فروش است. معمولاً در فاکتورهای فروش، اطلاعاتی در مورد تولیدکنندهی زعفران، شرکت صادرکننده و همچنین مشخصات واردکننده و نام خریدار ذکر میشود.
پس از صدور فاکتور فروش، نوبت به صدور گواهی مبدأ میرسد؛ معمولاً آدرس تولیدکننده و صادرکننده و همچنین آدرس خریدار یا واردکننده در گواهی مبدأ ذکر میشود. اطلاعات ارائه شده در گواهی مبدأ و فاکتور فروش باید همخوانی داشته باشند. نام اداره گمرک مرزی برای صدور زعفران نیز در گواهی مبدأ ذکر میشود.
برای صدور زعفران به عراق، تأییدیهی بازرسی شرکتهای SGS و BV در کنار اخذ گواهی بهداشت کالا از سوی سازمان نظارت بر سلامت محصولات غذایی ضروری است. لیست اظهار کالا به گمرک نیز باید تهیه شود که شامل اطلاعاتی از قبیل نام، مقدار محصول صادراتی و مختصر توضیحی درخصوص کالای صادراتی میشود.
ازآنجاییکه سازمان تجارت عراق، الصاق برچسب کالا به هر دو زبان انگلیسی و عربی را اجباری کرده است، برای پیشگیری از ایراد صدمات احتمالی به محصولات صادراتی و جلوگیری از توقیف آنها باید روی محصولات، برچسبهایی به هر دو زبان تعبیه شود. از دیگر مدارک لازم میتوان به ارائهی گزارش آزمایشات و نمونهگیریها و بازرسی زعفران صادراتی اشارهکرد.
حمل محمولههای زعفران صادراتی به عراق
پس از تکمیل مدارک موردنیاز برای صادرات زعفران به عراق، نوبت به ارسال این محصول گرانبها به عراق میرسد، توجه به بستهبندی استاندارد و سپس انتخاب یک شرکت معتبر بینالمللی حمل کالا، میتواند در کیفیت زعفران صادرشده مؤثر باشد.
گمرکات مهم برای صادرات زعفران به عراق
همانطورکه قبلاً گفتیم، مرزهای زمینی گستردهی ایران و عراق موجب تعدد ادارهی گمرکات شده است. مهمترین این گمرکات در مریوان، قصرشیرین، ایلام، پیرانشهر، مهران، چزابه و شلمچه واقع شده است.
نتیجهگیری
ایران به عنوان اولین کشور صادرکنندهی زعفران مرغوب در دنیا، سهم 44 درصدی از بازار جهانی دارد. زعفران ایران به بسیاری از کشورهای دنیا از جمله اسپانیا صادر میشود. کشور عراق به واسطهی همجواری با ایران و سهولت رفت و آمد، یکی از بازارهای پرسود تجارت زعفران است. در عراق از زعفران بیشتر به واسطهی رنگ، مزه و عطر آن استفاده میشود و خواص دارویی آن کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
صادرات زعفران ایران به عراق به دو صورت چمدانی و عمده انجام میگیرد. اطلاع از بازار هدف و یافتن مشتریان دائمی، صادرات زعفران مرغوب و اطلاع بهروز از قیمتها، از عوامل مهم برای موفقیت در صادرات این کالای گرانبهاست. علاوه بر ارائهی مدارکی چون فاکتورفروش، گواهی مبدأ و… رعایت استانداردهای کیفی سلامت کالا برای واردکنندگان از اهمیت ویژهای برخوردار است.