نئوفارم | NeoFarm

پسته احمد آقایی

پسته

۲۰ آذر ۱۳۹۹ 234 بازدید
نئوفارم | NeoFarm
پسته احمد آقایی

پسته احمد آقایی

پسته احمد آقایی چیست ؟

 

پسته احمد آقایی نامی آشنا در دنیای خشکبار است. یکی از مرغوب‌ترین انواع پسته در بازار خشکبار، این پسته است که دارای مشخصات و ویژگی‌های مخصوص به خود است. در این مقاله کوتاه به بیان مشخصات پسته احمد آقایی خواهیم پرداخت.

 

 

پسته احمد آقایی طعمی که فراموش نمی شود

اگر علاقمند به طعم خشکبار هستید، حتما می‌دانید که پسته احمد آقایی از آن دست پسته‌هایی است که اگر یک‌بار طعم آن را چشیده باشید هرگز فراموش نخواهید کرد. این نوع پسته در واقع خوشمزه و لذیذترین نوع پسته در میان انواع آن است که شهرتی جهانی دارد.

این پسته از جمله پسته‌هایی است که در اکثر شهرهای کاشت پسته یافت می‌شود، اما معدن اصلی این پسته اصیل و خوشمزه استان کرمان و شهرستان رفسنجان است. این نوع پسته را با نام طلای سبز می‌شناسند و جایگاه ویژه‌ای در میان اهل فن دارد.

مشخصات پسته احمد آقایی

مشخصات پسته احمد آقایی

این پسته را در واقع به دلیل طعم عالی، شکل بسیار زیبا، شکیل و مجلسی ظاهری که دارد می‌شناسند. اما اگر بخواهیم به خصوصیات بیشتری از این نوع پسته  اشاره کنیم می‌توان آن را به شرح زیر فهرست کرد:

  •  خوشمزه‌ترین نوع پسته
  •  مناسب برای میهمانی‌ها و مجالس و اعیاد
  •  شهرت و محبوبیت بسیار زیاد داخلی و خارجی
  •  ظاهری کشیده، زیبا و یک‌دست
  •  مناسب برای تهیه خلال

در واقع باید گفت مهمترین خصوصیت آن که باعث شهرتش است مزه استثنایی آن است، ظاهر این پسته نسبت به رقبای سرشناسش یعنی پسته اکبری و پسته فندقی بهتر است. پسته احمد آقایی نسبت به پسته اکبری کوچکتر و نسبت به نوع فندقی بزرگتر و کشیده‌تر است.

این پسته بیشتر در شهرستان‌های رفسنجان و نوق به عمل می‌آید و در زمره محصولات صادراتی پسته به اقصی نقاط دنیا است.

 

خصوصیات ظاهری پسته احمد آقایی

علاوه بر طعم خوشمزه و مزه به یاد ماندنی پسته احمد آقایی خصوصیات ظاهری متفاوتی نسبت به سایر پسته‌ها دارد که شامل موارد زیر است:

  •  در زمان رسیدن پوستی به رنگ قرمز روشن دارد.
  •  رنگ قسمت روی مغز پسته قرمز کم‌رنگ است.
  •  رنگ غالب مغز این پسته سبز یشمی است
  •  رنگ پوسته سخت پسته نیز کاملا سفید استخوانی است

موارد مصرف پسته احمد آقایی

استفاده از پسته احمد آقایی برای انواع مصارف

معمولا این پسته مرغوب را در ترکیب با پسته کله قوچی به عنوان با کیفیت‌ترین پسته‌ها در ترکیب آجیل عید نوروز و  آجیل شب یلدا استفاده می‌کنند.

پسته‌های ریزتر را که دارای مغز خوب و سالم است در صنایع شیرینی‌پزی و بستنی‌سازی و تهیه گز استفاده می‌کنند. و پسته‌های بزرگتر و کشیده‌تر برای تهیه خلال پسته انتخاب می‌شوند.

این پسته به دلیل پر مغز بودن و خندان بودن (باز بودن پوسته سخت پسته) از جمله با کیفیت‌ترین آجیل‌ها محسوب می‌شود و در صادرات پسته نقش مهمی ایفا می‌کند. این پسته اکثرا به کشورهای حاشیه خلیج فارس و در مواردی نیز به کشورهای چین و روسیه صادر می‌شود.

 

خواص پسته احمد آقایی

این پسته به دلیل داشتن آهن بسیار بالا، خون‌ساز است و برای افرادی که دچار کم‌خونی و فقر آهن هستند بسیار مناسب است. برای تقویت قوای جنسی و آرامش قلب و آرام بخشی اعصاب مناسب است.

پسته احمد آقایی برای تقویت معده و باز کردن مجاری کبد مفید است و برای تسکین سرفه و اسهال توصیه می‌شود.

مقدار پروتئین این پسته بین 15 تا 16 درصد و چربی آن بین 58 تا 59 درصد است.

 

قیمت پسته  احمد آقایی

این پسته را در زمان سورت و بسته‌بندی، بر اساس میزان خندانی،  درشت بودن، وزن و پرمغز بودن جدا می‌کنند، به همین دلیل قیمت این محصول در دسته‌بندی‌های مختلف متفاوت است و همچنین عواملی مثل خرید خام یا پخته پسته احمد آقایی نیز بر قیمت آن تاثیرگذار است.

 

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهنما
close slider