نئوفارم | NeoFarm

پسته اکبری

پسته

۲۲ آذر ۱۳۹۹ 220 بازدید
نئوفارم | NeoFarm
پسته اکبری

پسته اکبری

آنچه که باید در مورد پسته اکبری بدانید

پسته اکبری به عنوان یکی از اعلاترین ارقام پسته شناخته شده است. در واقع اگر در میان ارقام مختلف پسته به دنبال لوکس‌ترین آنها هستید باید گفت، این پسته اولین انتخاب خواهد بود. به جرات می‎توان ادعا کرد، ایران تولید کننده عمده این محصول در دنیا است. این پسته به دلیل شکل ظاهری و همچنین نوع کشت، همیشه  قیمت بیشتری نسبت به سایر ارقام دیگر دارد. در بسیاری از استان‌های کشور، محصولات کشاورزی با نام پرورش دهنده آن معرفی می‎شوند. در این مورد نیز گفته می‎شود، کشاورزی به نام اکبر تاج‌آبادی، ارقام مختلفی از درختان پسته را پیوند داد و در نهایت به نوع مرغوبی از آن دست یافت. این محصول با نام او در بازار خرید و فروش می‎شود.

 

چرا پسته اکبری کمیاب و محبوب است؟

از نظر ظاهری این پسته قد و مغزی کشیده دارد. چاکی که دو طرف آن وجود دارد، پوست کردن را راحت کرده است. این ویژگی سبب شده است تا بیشتر مورد توجه قرار بگیرید. در بازارهای جهانی از آن به عنوان super long pistachio یاد می‎شود. این محصول در کشورهای مختلف اروپایی، آمریکایی و آسیایی طرفداران زیادی دارد.

فیض‌آباد خراسان، رفسنجان و انار سیرجان از جمله مناطقی در ایران هستند که به کشت و پرورش این نوع پسته می‌پردازند.

از سویی دیگر درخت آن، هر چند سال یکبار محصول فراوان می‎دهد، به همین دلیل همیشه میزان آن نسبت به سایر ارقام دیگر در بازار کمتر است و در عین حال باعث می‌شود تا قیمت بیشتری نیز داشته باشد.

 

 

مشخصات ظاهری پسته اکبری چیست؟

رنگ پوست رویی آن سبز متوسط است. زمانی که میوه به طور کامل می‎رسد رنگ آن به قرمز تغییر می‎یابد.

پوست استخوانی آن به رنگ کرم تیره بوده و رنگ رویی مغز آن بنفش- قهوه‌ایی است. در قسمت زمینه مغز، رنگ زرد دیده می‎شود و رسیدگی میوه از نوک آن شروع خواهد شد.

اندازه پسته در حالت خشک به طور میانگین 12.22 میلیمتر است.

 

چند نوع پسته اکبری داریم؟

به طور کلی این پسته به سه دسته تقسیم می‎شود: طبیعی خندان  کلاس A ))، کلاس B و کلاس C .

منظور از پسته طبیعی خندان، این است که محصول به طور کاملا طبیعی بر روی درخت شکاف برداشته و اصطلاحا خندان شده است. آنها معمولا بیشترین قیمت را نسبت به سایر ارقام دیگر داشته و اگر به درستی فرآوری شوند، بسیار ترد  و خوشمزه هستند. ظاهر زیبا، طعم عالی و پوست کردن راحت سبب شده است تا از آن بیشتر برای پذیرایی و مهمانی استفاده شود. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از مشتریان اصلی این محصول به شمار می‎آیند.

پسته کلاس B و یا همان درجه دو، ترکیبی از نوع اول و سوم است. آنها کیفیتی متوسط داشته و در عین حال برای صادرات نیز مناسب هستند.

در پسته کلاس C و یا همان آبخندان، پوست استخوانی محصول با استفاده از فشار دستگاه چاک خورده و خندان می‎شوند. در واقع آنها همان پسته‎های اکبری دهان بسته هستند. از نظر کیفیت، پایین‎ترین درجه را به خود اختصاص داده و در عین حال از قیمت کمتری نیز برخوردار هستند. عمده صادرات آن به کشورهای روسیه و عراق است.

 

درخت پسته اکبری چه خصوصیاتی دارد؟

درخت پسته اکبری به طور متوسط دارای ارتفاعی به طول 3 متر است و قدرت رشد متوسطی دارد. درختان از تنومندی و گستردگی بسیار خوبی برخوردار هستند. با این حال در برابر برخی از آفات مانند پسیل از خود مقاومت کمتری نشان می‎دهند. در صورتیکه به درستی از آنها محافظت نشود، برگ درخت شروع به ریزش خواهد کرد.

برای پرورش این درخت به آب کمتری نیاز است، به همین دلیل بسیاری از کشاورزان ترجیح می‎دهند به سراغ پرورش این رقم از پسته بروند.

 

کلام آخر

در این نوشته کوتاه با پسته اکبری که یکی از ارقام خوشمزه پسته است آشنا شدید. در سامانه خرید و فروش محصولات کشاورزی نئوفارم می توانید انواع پسته از جمله اکبری ، کله قوچی ، احمد آقایی و … را بدون واسطه بخرید و بفروشید.

 

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهنما
close slider